Camping Ardennen

Camping Ardennen

De Belgische Ardennen zijn een geliefde vakantielocatie voor Nederlanders. Op een paar uur rijden kom je in een compleet andere wereld terecht met bergen, rivieren, bossen en prachtige natuur. Geen wonder dat er dan ook veel campings te vinden zijn waar je terecht kunt voor een ontspannende vakantie. Deze streek in Wallonië is vooral bekend vanwege de vele activiteiten die er te beleven zijn. Zo kun je er naar alle lust fietsen, wandelen, bergbeklimmen, kanovaren en nog veel meer.

De bekendste plaats in deze streek is het de stad La Roche-en-Ardenne langs de rivier de Ourthe. De campings in deze streek liggen vaak in of in de buurt vaan naaldbossen. In de omgeving zijn rivieren en prachtige berglandschappen te vinden. Steden die in de buurt van deze regio liggen, aan de rand van de Ardennen, zijn plaatsen als Luik en Namen.

Rivier Ardennen in de herfst
Rivier Ardennen in de herfst

Dichtbij op vakantie

Boek je een camping in de Ardennen, dan hoef je niet ver te rijden voor het echte vakantiegevoel. De Ardennen zijn een gebergte dat goed te overzien is. De streek kent uitgestrekte natuur en weinig drukte van steden of verkeer. Een camping is dan ook het ultieme middel om tot rust te komen in deze regio. Ook in de winter is er genoeg te beleven in deze streek. Zo kun je er uitstekend terecht om te langlaufen en zijn er mogelijkheden om van een piste af te dalen op ski’s of een snowboard. De keuze in campings is zeer uitgebreid. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een bungalowtent te huren, een kampeerbungalow, een stacaravan of een standplaats voor jouw eigen tent, camper of caravan.